Младеж краде и кара коли в Разлог

Младеж краде и кара коли в Разлог | StandartNews.com

Задигнаха две беемвета в Банско

Странно хоби има 17-годишен младеж от Разлог. Тийнейджърът дебне за отворени коли, които краде, кара ги известно време и ги изоставя. Почти като в холивудския екшън „Да изчезнеш за 60 секунди". А после е ред на друг автомобил.

През нощта в събота и неделя младият апаш задигна 4 коли, а други две не успя. На 21 февруари към 23,10 часа е получен сигнал за кражба на лек автомобил „Фолксваген Голф", паркиран на улица „Иларион Макариополски" в града. По-късно колата е намерена в местността Предел. Следващата нощ, към 01,05 часа, е откраднат лек автомобил „БМВ" от центъра на Разлог. Колата е намерена в местността Бресто край Якоруда. Само час и половина по-късно и уведомена полицията за нова кражба на автомобил. „Фолксваген Голф" бил паркиран на улица „Дълга махала", но младежът го покарал и изоставил на улица „Черна река" в града. В неделя сутринта собственик на „Опел Вектра" установил, че возилото му е задигнато от улица „Изворите". То е открито изоставено на съседна улица. 17-годишният рецидивист, тъй като това не са първите му посегателства върху МПС-та, пробвал още две кражби на коли в неделя, но без успех. Не могъл да подкара „Опел Вектра", паркиран на улица "Изворите" в Разлог, както и „Опел Астра", паркиран на улица "Двадесет и шеста" в село Баня. Полицейски служители са задържали извършителя.

„Младежът търси отворени коли, не ги разбива. На някой ключовете дори са били на таблото. Явно се справя добре зад волана, тъй като няма пътни инциденти с крадените коли. С него ще работи инспектор от Детска педагогическа стая", уточниха от полицията.

Разследват се и две кражби на беемвета от курорта Банско. В събота през нощта е открадната първата кола от улица "Стражите". Второто БМВ е задигнато в нощта срещу неделя от улица "Явор" в курортния град. По двата случая са образувани досъдебни производства.

Пиян автоджигит блъсна туристка край с. Ковачевица

Благоевград. Почерпен мъж зад волана на лек автомобил помете туристка край архитектурния резерват Ковачевица в Родопите. Пътният инцидент е станал в събота към 16:10 часа на пътя между селището и съседното Горно Дряново. Лек автомобил „ВАЗ", управляван от 67-годишния Н.М. от гърменското село Дъбница, се движел с несъобразена с пътните условия скорост. На ляв завой колата блъснала 23-годишна пешеходка от Попово, която се движела отдясно по платното за движение. На пострадалата е извършен медицински преглед, след което е освободена за домашно лечение. С техническо средство е установено наличие на 1,12 промила алкохол в издишания въздух на водача на автомобила.

Задигнаха евро, левове и таблет от отворена кола

Шофьор реши да не заключва колата си в Банско, успокоен от засиленото полицейско присъствие в курорта за Световната купа по ски. Но дързък и ловък апаш се възползва от отворените врати на лекия автоомобил „Форд Фиеста". Возилото било паркирано на улица „Цар Симеон" в града. За времето от 15,00 до 15,40 часа в събота неизвестен засега извършител се е вмъкнал необезпокояван вътре и е отмъкнал 1700 евро, 1000 лева, таблет и документи. Нанесената щета е за над 5000 лева. Полицейски служители на РУП - Банско работят по установяването и задържането на крадеца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай