Митьо Очите отвори очи

Дъщерята на Димитър Желязков

Митьо Очите отвори очи | StandartNews.com

Несебърският наркобос Димитър Желязков-Митьо Очите вече е в съзнание. От отделението в бургаската болница, където лежи, съобщиха официално, че в малките часове на неделя пациентът е излязъл от състояние на кома, след като лекарите са успели да се справят с най-тежкия проблем и са спрели кръвоизлива. "Опасността за живота му остава, но той вече е в съзнание", бяха лаконични от болницата. Радостната вест завари дъщеря му Станислава на погребението на най-верния му гард Александър Алексиев-Сашо Водолаза.

На гробищата по обяд днес се изсипа целият ъндърграунд на Южното Черноморие. Мутри с черни дрехи и лъскави автомобили дойдоха да кажат последно сбогом на загиналия в престрелката на 8 юни в мегакурорта Слънчев бряг Сашо Водолоза. Тогава, според официалната версия на МВР, хората на Очите се спречкаха с тези на Божо Оксижена за паркомясто.

Според очевидци охранителят се е хвърлил пред куршумите, за да запази живота на благодетеля си Митьо Очите. Желязков също бе прострелян с 5 куршума. Травмите му са в черния дроб, корема, бъбреците, пикочния мехур и един от крайниците, като основният проблем е загубата на кръв. Продължава да му се прелива кръв, заради което е възможно органите му да започнат "да изключват", предупредиха лекари. За да спасят живота му, пред бургаската болница дойдоха десетки кръводарители. Банки с кръв бяха събрани от още 8 областни болници в страната. Бургаските специалисти обясниха, че организмът му се поддържа изключително медикаментозно. Лекарите обмислят нова операция. Към нея ще се пристъпи, ако общото му състояние позволи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай