Митрополит Николай с награди за деца в Кърджали

Митрополит Николай с награди за деца в Кърджали   | StandartNews.com

В Регионалния исторически музей в Кърджали ще представят богатата празнична обредност на Еньовден

На 23 и 24 юни Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ще възглави празничните служби по случай "Раждане на Св. Йоан Предтеча и Кръстител Господен" – Еньовден.

Митрополит Николай ще награди децата от Неделното училище по вероучение. Децата ще представят втора част на спектакъла „Мойсей" на фона на запазените крепостни стени в двора на манастирския комплекс. Театралната постановка е уникална по рода си и досега не е играна в такъв формат не само в България, каза отец Николай Величков.

След празничната служба на 24 юни от 11 часа ще се проведе литийно шествие, а митрополит Николай ще освети новоизградения „Просветителски духовен център" в средновековния храм „Св. Йоан Предтеча", изграден със средства, труд, воля и силна вяра на жители свързани с Кърджали.

Навръх Еньовден Регионалният исторически музей в Кърджали и възпитаници от клуб „Краезнание" при Обединен детски комплекс ще представят народната обредност, свързана с празника - виене на китки и минаване под цветен венец. След ритуала в музея ще бъде показана и презентация за редките растителни видове с лечебна сила.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай