Митничари разбиха схема за доставки на горива

Митничари разбиха схема за доставки на горива | StandartNews.com

Схема за нелегални доставки на горива бе пресечена от служители на Митница Русе при проверка на влизаща в страната автоцистерна с полски регистрационни номера. Превозното средство е пътувало от Чехия за България с документи за превоз на смазочни масла, обясниха от митницата.

Изпращач на стоката било дружество в Чехия, а като получател била вписана фирма от Литва. Според документите петролните продукти трябвало да бъдат разтоварени в склад в Южна България. При въвеждането на стоката в страната митническите служители на ГКПП "Дунав мост" поискали от водача да предостави задължителни придружителни документи, удостоверяващи плащането, начисляването или обезпечаването на акциза за превозвания нефтопродукт. След като станало ясно, че такива документи липсват, както и че няма данни за горивата в митническите регистри, стоката била насочена към данъчен склад, а превозваният продукт и автоцистерната били задържани в Митница Русе. Взети са проби за лабораторен анализ.

Резултатите от експертизата показват, че влизащият в страната петролен продукт не е смазочно масло, както е посочено в документите, а дизелово гориво.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай