Мирчев: В София предстоят предизборни изненади

Мирчев: В София предстоят предизборни изненади  | StandartNews.com

Кандидатът на БСП за кмет на София Михаил Мирчев заяви в ефира на бТВ, че предстоят предизборни изненади в столицата. Той си поставя задачата на първи тур на местните избори да спечели повече от 110 000 гласа, което по негови изчисления от действителните гласове са 23-25%.

Мирчев отхвърли твърденията, че кметската битка за София е предрешена. Ако стане кмет, едно от първите неща, които смята да направи Мирчев, е ревизия на управлението на сегашния градоначалник Йорданка Фандъкова.

"Искам да се вдигне килимът и да се види какво е заметено под него. Много се строи в София, но на огромни цени. Ако сметнем спрямо средноевропейски цени 1 километър магистрала по Южната или Северната дъга, в България са 2-3-4 пъти по-високите цени, което е абсолютно безумие, особено когато става дума за уж бедна държава", каза кандидатът на БСП.

Друг от приоритетите му е подобряването на общия устройствен план. Според него в момента чрез частичните промени, които не се обявяват публично, тихомълком главният архитект Петър Диков облагодетелства частни интереси.

"В София има пари за абсолютно всичко. В някои пера имаме 26% използване на парите, в други – 60-70%. Десетки милиони уж се икономисват всяка година, а детските градини са недостроени, кварталните улици са ненаправени, тротоарите са в идиотско състояние", добави Мирчев.

"Ако парите за здравеопазване се използват 100%, а не 60%, това означава, че с общински средства ще се осигури достъп до здравни услуги на обикновения, по-бедния човек", посочи още той.

Мирчев заяви още, че не счита за особено силен противник Вили Лилков от ДСБ. В момента Реформаторският блок в момента има същия рейтинг както БСП. Освен това формацията им в момента прави прекалено много исторически компромиси, ще се самоубиват успешно до местните избори, прогнозира Мирчев.

Проблемът в София е доминацията на ГЕРБ и Йорданка Фандъкова, коментира той, като допълни, че според него високият рейтинг на Фандъкова е декларативен и за нея работи "огромна пропагандна машина".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай