Миньори помагат на Мизия с кампания

Миньори помагат на Мизия с кампания | StandartNews.com

Стара Загора. Необичайно – с мащабна благотворителна кампания, ще отбележат тази година своя професионален празник – Денят на миньора, в най-голямото дружество за открит въгледобив в страната „Мини Марица-изток". По традиция миньорите празнуват на 18 август - в Деня на своя покровител Св. Иван Рилски. С решение на ръководството и на двете синдикални организации на КНСБ и КТ „Подкрепа" ще бъдат подпомогнати пострадалите от наводненията в Мизия. Съвместно с областната структура на БЧК в петък за бедстващото градче ще бъдат изпратени 23 хил. л минерална вода, 3 хил. лв. дезинфектанти, 2 хил. чифта латексови ръкавици, 2 хил. дебели найлонови чувала и 200 поцинковани кофи, съобщиха от дружеството. Лично служители и работници от трите рудника щели да се включат в разтоварването и раздаването им на нуждаещите се на място.

В същия ден, когато православната църква отбелязва един от най-големите християнски празници – Голяма Богородица, сред работещите ще стартира и кампания за набиране на учебни пособия и ученически книги. Те щели да бъдат дарени на децата от Мизия за началото на новата учебна година.

В деня на самия празник по традиция въгледобивното дружество ще осигури чрез домашния социален патронаж в Раднево топла храна и плодове за няколкостотин бедни домакинства от общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай