Министър Павлова ядосана: Враца ще връща пари

Министър Павлова ядосана: Враца ще връща пари | StandartNews.com

И ремонтът на Онкологията във Враца ядоса министър Лиляна Павлова след атракциона пред пещерата Леденика. Община Враца ще бъде санкционирана за некачественото изпълнение на проектите, заяви преди минути тя, цитирана от Трибали инфо.

„Комплексният онкологичен център също е проект по програмата „Регионално развитие". Това, което виждам като апаратура, безспорно отговаря на проекта и финансирането, но това, което изключително ме притесни, е извършените строително монтажни работи. Разбрах, че е имало наводнение, което е създало сериозни проблеми на обекта, което е външен фактор.

Виждам обаче, че има и проблем с обезопасяването на помещението, в което се намира апарата от гледна точка на излъчването на радиация и изискванията, които има за безопасност на пациентите и медицинските лица. Виждам лошо изпълнение на работата, напукани стени, а изолацията на покрива я няма", каза министърът, "Стъклата са залепени с изолирбанд и силикон, което е крайно неприемливо, особено когато проектът е приет с АКТ 16", възмути се Павлова.

„И за този обект, както и за Леденика има много сигнали за нередности свързани с лошото качество на изпълнението. За съжаление и при двата проекта, които посетих днес в община Враца, виждам лошо качество на изпълнението. Надявам се това да не е стил на работа на общината, защото при така установените нередности, които трябва да бъдат отстранени, ние със сигурност ще трябва да наложим финансови корекции за лошо качество на строително-монтажните дейности", категорична бе Павлова.

Тя посочи, че в най-скоро време експерти ще направят пълен одит на двата проекта и тогава ще се реши каква ще е финансовата корекция, която ще е за сметка на бюджета на Враца.. „Общината със сигурност ще връща пари. Това мога да ви го гарантирам. И двата проекта няма да бъдат разплатени до край заради несъвършенствата и пропуските", заяви министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай