Микробус се обърна, жена загина

Микробус се обърна, жена загина | StandartNews.com

Жена е загинала, след като микробус е катастрофирал на главен път І-9. Това съобщиха от полицията. Сигналът за инцидента е подаден в петък в 7.20 часа за катастрофа между Шабла и Езерец. На място е установен извън пътя катастрофирал микробус „Мерцедес" с добричка регистрация.

При извършената проверка за употреба на алкохол на водача Д.Д. - на 61 години от град Шабла, дрегерът е с отрицателни показания. Вследствие на инцидента са пострадали возещите се в микробуса пътници. 63–годишната Г.А. от Граничар е откарана в МБАЛ Добрич, където по късно починала. 45-годишната С.И. от Крапец е отведена в МБАЛ Добрич с травма на гръбначния стълб и препратена към МБАЛ „Св. Ана" град Варна, без опасност за живота. 31-годишния О.Б. от Ваклино е освободен за домашно лечение с диагноза счупена ключица и контузия на гръдния кош. 45-годишния Д.П. от Ваклино е настанен в МБАЛ Каварна с диагноза счупени ребра, без опасност за живота. 24–годишния И.А. от Ваклино е прегледан и освободен без наранявания. 42–годишния Д.А. от Крапец е освободен за домашно лечение с диагноза фрактура на нос и гръдна контузия, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Шабла.

Работи се по две версии - едната е, че микробусът се е движил с несъобразена скорост, при която впоследствие се е спукала гумата, а втората версия е спукване на гума по време на движение, което е причинило обръщането на микробуса. Тепърва ще се изяснява и какъв точно е бил микробусът, като се предполага, че пътувалите в него са били работници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай