Международна регата стартира в Бургас

Международна регата стартира в Бургас | StandartNews.com

Международната ветроходна регата "Порт Бургас 2016 – Бургаска ветроходна седмица" стартира в четвъртък. Надпреварата започва в 11.00 часа от Марина Порт Бургас. Тази година в регатата са регистрирани рекорден брой ветроходци.

Общо 248 състезатели от България, Румъния, Турция, Гърция и Кипър ще вземат участие в морското състезание. Гонките ще са в класове Optimist, 470, и, 420, Laser 4.7, Finn, Laser Radial и Laser Standard. Организатори на проявата са яхт клуб "Порт Бургас", съвместно с Пристанище Бургас и Община Бургас.

От 1997 г. регатата е включена в международния спортен календар на Международната федерация по ветроходство (ISAF). Този сезон тя ще продължи до 8 май. Рекорден е броят и на състезателите, които ще стартират в детския ветроходен клас "Optimist".

Сили ще премерят 150 участника от пет държави. В останалите класове на регатата, заявките са по осем екипажа в класовете 470 и 420, 20 участника в клас "Laser 4.7", 17 участника в клас "Finn", 16 участника в клас "Laser Radial", 14 участника в клас "Laser Standard".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай