Международна изложба редят в Благоевград

Международна изложба редят в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград отново става център на съвременното изкуство, което ще бъде представено в Градска художествена галерия. Там ще бъде подредена Международната изложба „Хабитат", организирана от известния български художник Сашо Стоицов.

Нейното официално откриване ще бъде днес от 18:00 часа. Фотографиите, които са избрани за експозицията, са дело на Красимира Серафимова, Галя Йотова, Мичико Макино - Япония, Негар Ягмаян - Иран, Сантяго Серано - Еквадор, Евгения Максимова и Надежда Павлова, която е и куратор на изложбата. Те пресъздават проекти на своите автори, които откриват различното в света около тях. Всяка отделна серия композиции носи своя дух и име.

Надежда Павлова е заложила на серията „Портали", която е нейният последен проект. Гостите на обновената Градска художествена галерия ще могат да видят още „Вчера, днес, утре" на Галя Йотова, „Хабитат- теория на хаоса 1 и 2" на Красимира Серафимова, „Tokyo Kingyo" на Мичико Макино от Япония, „Тя като натюрморт" на Негар Ягмаян от Иран, „Цирк" на Сянтаго Серано от Еквадор и „Асоциирана носталгия" на Евгения Максимова. За голямото разнообразие от цветове, автори и картини съдействат община Благоевград, „Sintesis" - галерия за фотография, Фотосинтезис арт център и Българска фотографска академия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай