Мечки нападнаха имоти в Смолянско

Мечки нападнаха имоти в Смолянско | StandartNews.com

Смолян. Овчар получи инфаркт след като оборът му бе нападнат от 250-килограмова мечка. Инцидентът е станал в понеделник, в местността Лопуха, на 6 км от Чепеларе, пише "24 часа".

78-годишният Атанас Стайков тръгнал да спасява овцете си след като мечката влязла в обора му за втори път. Прилошало му докато извеждал оцелелите овце на паша. Успял да се обади на жена си, която извикала бърза помощ.

Високопроходима линейка пристигнала на мястото, за да откара човека в болница. Пенсионерът е настанен в кардиологичното отделение на МБАЛ- Смолян.

"Пациентът е в тежко състояние с масивен инфаркт. Той е в усложнен кардиологичен шок, полагат се усилия за извеждане от критичното му състояние", обясниха лекарите.

Междувременно друга мечка нападна имот на 73-годишен родопчанин от село Кожари, община Борино. Това съобщиха от РИОСВ в Смолян.

Сигналът е подаден в екоинспекцията в понеделник и на мястото на инцидента е изпратена „Групата за бързо реагиране". Оказва се, че животното е налетяло на дървената постройка в имота и разрушила барбекю - камина. Обектът се намира на около 1.5 км. от селото.

Стопанинът успял да види мечката, която напускала имота му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай