Мъж загина при тежка катастрофа на пътя Русе-Силистра

Мъж загина при тежка катастрофа на пътя Русе-Силистра | StandartNews.com

Възрастен мъж загина при тежка катастрофа, станала тази сутрин на пътя Русе-Силистра. Това съобщи БГНЕС и уточни, че четирима други, сред които дете, са в болница.

Участъкът между село Сандрово и Сливо поле е затворен за движение заради инцидента.

Катастрофата е станала малко след 6 часа тази сутрин, на прав участък. Два автомобила със силистренска регистрация са се ударили челно– „Мицубиши", в който са пътували възрастни съпрузи, и „Опел" с младо семейство с дете. Първата кола е изхвърчала в крайпътната нива при удара.

Три линейки, както и екипи на пожарната са пристигнали на мястото. Наложило се да режат ламарините на една от колите, за да извадят хората.

63-годишният шофьор на „Мицубиши"-то е починал въпреки усилията на медиците. 55-годишната му съпруга е с фрактура на ключицата и травми на гърдите и корема. В другата кола са пострадали 31-годишна жена и 30-годишен мъж, които са с контузии на крайниците, а 5-годишното им дете е с черепно-мозъчна травма. Те са закарани в русенската болница, няма опасност за живота им. Очаква се детето да бъде настанено в неврохирургия заедно с майка си.

Километрични опашки от автомобили се образуваха на пътя заради катастрофата. Очаква се главният път да остане затворен поне до обяд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай