Мъж загина на място след катастрофа в Русе

Мъж загина на място след катастрофа в Русе | StandartNews.com

Мъж на 34 години загуби живота си след удар на кола в стълб от тролейбусната мрежа в Русе. Сигналът за произшествието е подаден тази нощ в 0:04 мин.

На място е установено, че на източното еднопосочно платно за движение в посока бул. "Цар Освободител", лек автомобил "Форд Ескорт", управляван от 34-годишен мъж, напуска пътното платно вдясно по посока на движението си и се блъска в стълб от тролейбусната мрежа.

В резултат на инцидента водачът е загинал на място. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група и е заведено е досъдебно производство.

Информацията, че става дума за поредната среднощна гонка, не беше потвърдена от говорителя на Областната дирекция на МВР в Русе Даниела Малчева:

В момента върви изясняване на причините и обстоятелствата, довели до пътно-транспортното произшествие. Има образувано досъдебно производство. Ще бъде взета кръвна проба от съдебен лекар, за да се установи дали водачът е употребил алкохол. На този етап нищо категорично не можем да кажем какво е точно довело до катастрофата.

Според експерти една от възможните причини за произшествието е несъобразяване с релефа на пътя и наклона на булевард "Христо Ботев".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай