Мъж в затвора за опит за убийство на бившата си жена

Мъж в затвора за опит за убийство на бившата си жена | StandartNews.com

6 години и 8 месеца затвор при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието. Присъдата постанови благоевградският окръжен съд за Георги Бабанов от гоцеделчевското село Мусомища заради опит за убийство на бившата му жена. На 18 октомври миналата година около 05.20 часа в същото село умишлено е опитал да умъртви Калинка Бабанова.

На автобусната спирка в населеното място той й нанесъл удари с нож, причинил й прободна рана в корема и 5 рани в областта на лявата ръка. Вследствие на травмите е имало временна опасност за живота на бившата му съпруга. След престъплението, станало пред десетки очевидци, които чакали автобуса, извършителят се укри от полицията. Касапинът бе задържан два дни по-късно от полицейски служители. Бабанов ще плати и 7000 лева на бившата си жена – обезщетение за причинените й неимуществени вреди ведно с лихвата от 18 октомври 2014 г. до окончателното изплащане.

Осъденият трябва да брои и 681 лева по сметка на ОД МВР – Благоевград, 280 лева държавна такса върху уважения размер на гражданския иск и 5 лева за издаване на изпълнителен лист. Всички веществени доказателства да бъдат унищожени след влизане в сила на присъдата, постановиха магистратите. Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Софийския апелативен съд в 15-дневен срок.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай