Мъж в ареста след побой над учителка

Мъж в ареста след побой над учителка | StandartNews.com

Подразнили го децата, които тя придружавала

Кюстендилец осъмна в ареста след побой над учителка. 60-годишният Симеон Манов ударил преподавателка от Спортното училище в града, тъй като съпровожданите от нея деца вдигали шум и го подразнили.

Манов, който живеел наблизо, нападнал децата в миналия петък около 16 часа, когато те се качвали в училищния автобус, за да бъдат закарани до домовете си.

Дежурната учителка им се притекла на помощ. Приканила мъжа да не се занимава с децата, но гневът му се стоварил върху нея. Тя получила два удара по главата, а като капак нападателят счупил и очилата й.

Агресивният мъж продължил да напада децата и се наложила намесата на друга учителка, дежурна по изпращането на децата от другото училище в същата сграда. За да озапти разгневения мъж, тя използвала спрей за самозащита. 

Веднага след нападението на място е изпратен екип на полицията. Мъжът бил задържан за 24 часа в ареста. За случая е уведомен и дежурен прокурор.

Преди две години същият мъж бил предупреждаван от полицията, след като е влязъл в двора на учебните заведения с газов пистолет.

Според запознати той имал лошо отношения към децата от ромски произход, но в момента на инцидента такива пред училището не е имало.
Ударената учителка не е пострадала тежко. Тя е в стрес и е получила една седмица отпуск по болест, за да се възстанови. Заради нанесената телесна повреда може да заведе дело срещу нападателя си.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай