Мъж с качулка гърмя по момичета в кола

Мъж с качулка гърмя по момичета в кола  | StandartNews.com

Благоевград. Мъж с качулка едва не уби с пистолет момиче зад волана на лека кола на пътя между селата Златолист и Катунци. Инцидентът е станал в четвъртък към 17:15 часа. 20-годишната Лиляна Савова от гоцеделчевското село Мусомища се връщала с приятелка от църквата „Свети Георги" в Златолист, в която някога живяла Преподобна Стойна. Момичетата запалили по една свещ за здраве в храма и поели към родния си край с автомобила „Опел Астра" на Лиляна. По средата на пътя, на 3 км от Катунци, пред возилото застанал мъж, който се олюлявал. Той носел качулка.

„Слизайте, че колата ми трябва", викнал на двете момичета той. Лиляна била отворила страничното стъкло, но бързо го затворила и казала, че няма шанс да му даде автомобила. Тогава нападателят предупредил, че ще стреля, ако не слязат. Извадил пистолет и гръмнал. Куршумът минал през страничното стъкло, само на милиметри от врата на Лиляна, като я одраскал и се забил в таблото на опела. Младата жена зад волана настъпила газта и с приятелката й, която е от хаджидимовското село Копривлен, стигнали в село Катунци. Веднага се обадили в полицията. В селището са пристигнали десетки полицейски служители. Претърсва се целият район. До 10,00 часа стрелецът все още не бе открит. Съмненията са, че той е от София и не за първи път влиза в полицейските сводки с престъпване на закона. За случая е уведомена и Окръжна прокуратура - Благоевград.

„Лиляна е в стрес, тя е смело момиче, но да стрелят на метър от теб и по чудо да оцелееш е ужасно. Живее с по-малкия си брат, който е в шести клас, при майка си, тъй като родителите й са разведени. Студентка е в София, умно е добро дете е. Дано се отърси бързо от преживяния шок", споделиха жители на село Мусомища.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай