Мъж е загинал след инцидент в трафопост

Мъж е загинал след инцидент в трафопост | StandartNews.com

Бургас. Токов удар уби на място електротехник на бургаската фирма "Андела", а негов колега е в болница с тежки изгаряния.

Загиналият работник е 60-годишният Иван Георгиев от Карнобат. Инцидентът е станал малко след 9 часа сутринта в петък в трафопост, разположен на територията на каменна кариера "Галата" край Карнобат.

Георгиев и 54-годишния му колега Васил Христов влезли в трафопоста, защото възникнала авария и токът спрял. Минути по-късно проблеснала волтова дъга и Иван паднал мъртъв на земята, а до него се строполил Васил.

Пристигналите на място медици установили, че по-младият работник е жив и го откарали в реанимация на бургаската болница.

От отделението съобщиха, че мъжът е получил 17 % изгаряния и веднага е транспортиран във ВМА във Варна. Засега състоянието му е стабилно, казаха лекари. Все още не са ясни причините, довели до трагичния инцидент. "Не можем да дадем никаква информация, тъй като работниците не са наши. Трафопостът също е частна собственост, а не на ЕВН", лаконично коментираха от пресцентъра на "ЕВН-България".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай