Майсторски клас за ученици и учители в Гоце Делчев

Майсторски клас за ученици и учители в Гоце Делчев | StandartNews.com

30 ученици от Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев" - Гоце Делчев заедно с доброволци от „Хюндай" - България ще се съберат на 20 април в мултимедийния кабинет на училището. Те ще проведат майсторски клас, в който да дискутират и предложат най-добрия подход за обучение на младежи в придобиване на научни, технологични, инженерни и математически умения (т.нар. STEM умения) за професии в автомобилната индустрия.

Събитието е част от календара на програмата „Умения за бъдещето", която се осъществява от „Джуниър Ачийвмънт" и „Хюндай Моторс Европа". Тя е пример за добра практика в публично - частните партньорства, където индустрия и образование работят заедно, за да подготвят младите хора ефективно за работната среда.

Майсторският клас цели да улесни съвместната работата между учители и доброволци от „Хюндай", за да може програмата „Умения за бъдещето" да даде максимума на учениците, които се включат в нея. „Тази инициатива материализира нашите идеи за успешно ангажиране на бизнеса с образованието и вярваме, че това е моделът, чрез който можем да въведем иновативни практики в образователната система и да обогатим младите хора с практически знания", каза Милена Стойчева, изпълнителен директор на „Джуниър Ачийвмънт" - България.

За доброволците от „Хюндай" работата с ученици и учители е възнаграждаващ опит. Служителите на компанията узнават как работи образователната система и чрез водещи учебни дейности и дискусии в класната стая с учениците откриват и усъвършенстват собствената си комуникация и умения за работа в екип. С помощта на менторите ученици от професионалните гимназии в България ще усвоят ценни предприемачески умения, което ще ги подготви за работно място и кариера в автомобилната индустрия или пък ще ги вдъхновява да стартират собствен бизнес в тази сфера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай