Майка на три деца 4 денонощия в ареста за екшън на границата

Майка на три деца 4 денонощия в ареста за екшън на границата | StandartNews.com

По четири денонощия арест постанови Районен съд – Петрич за мъж и две жени, една от които е майка на три малолетни деца – на 9, 4 и 2 години. Те вдигнали скандал на ГКПП – Златарево, обиждали и ругали митничари и гранични полицаи.

Петричанинът М.С.Я. и съгражданките му М.М.Я. и Н.Я. влезли в страната ни от Македония на 27 август тази година към 20,20 часа. Те категорично отказали да бъде извършена митническа проверка. Служителите на границата предварително ги предупредили, че нямат право да внесат повече от 2 кутии цигари на човек. При обиска опитали да осуетят работата на митничарите. Отправили обиди и закани към тях, използвали нецензурни изрази - „Ще ви нагласим като дойдете в Петрич. Какви сте вие да ни правите проверки". Ситуацията излязла извън контрол и на помощ се притекли служители на Граничен полицейски участък – Златарево. М.М.Я., която има три деца, започнала да буйства и да отправя обидни думи и към тях, нарекла единия „педераст". След това побегнала с цигарите към държавната граница с Македония. Полицаите успели да я настигнат и да я задържат, с което сложили край на сеира. Тримата нарушители по Указа за борба с дребното хулиганство са задържани до 24 в ареста по Закона за МВР. Магистратите са категорични, че с непристойните си прояви те са нарушили
обществения ред и спокойствие. Затова трябва да понесат санкция. Обществената опасност на деянията е завишена, тъй като инцидентът е станал на Митнически пункт „Златарево, който е вратата към Европейския съюз и в резултат на подобно поведение драстично намалява доверието на страните – членки на Европейския съюз към държавата ни, смятат магистратите. Те налагат наказание „задържане в поделенията на МВР за срок от 4 /четири/ денонощия" спрямо всеки един от нарушителите.

Решението може да се обжалва пред Окръжен съд – Благоевград в срок до 24 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай