Матура с миризма на фекалии в Сливен

Матура с миризма на фекалии в Сливен | StandartNews.com

Ученици държаха матури и външно оценяване с кърпи на носа в Сливен. Абсурдната ситуация се случи в елитната природо-математическа гимназия "Добри Чинтулов", която във вторник сутринта се наводни за осми път. Трите компютърни кабинета са пълни с фекалии и тиня, а цялото училище вони.

"Случва се за осми път и вече не вярваме на никакви обещания за помощ", заяви пред "Стандарт" директорката на гимназията Мариана Милева.

Малко преди 6 часа във вторник в Сливен се изля 20-минутен проливен дъжд. Това бе достатъчно компютърните кабинети на гимназията да се напълнят с води от канализацията. В момента провеждаме матури, външно оценяване и водим редовен учебен процес.

От 4 месеца вече ни лъжат от общината, каза директорката. Екипи на ВиК-Сливен ще помагат при всяко наводнение, окончателното решаване на проблема ще стане след завършването на сегашния воден цикъл, което е предвидено за лятото, каза зам.-кметът на Сливен по строителството Иван Манчев.

Проблемът идва от фирмата изпълнител на първия воден цикъл, която сложила по-малки тръби на улицата пред училището. Ако вали продължително време проблем няма, но когато падне много дъжд за малко време, канализацията не може да го поеме и връща, обясниха специалистите.

Иван Манчев говори тези работи от зимата, вече нямаме търпение и време да го слушаме. Явно това е отношението към училището и към образованието, отвърнаха от гимназията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай