Македонци биха нашенци по надлъгване и шеги

Македонци биха нашенци по надлъгване и шеги | StandartNews.com

Самодейците от македонското Ново село пребориха конкуренцията на стотици нашенци по надлъгване, шеги и хумор на фестивал в петричкото село Скрът. Комшиите впечатлиха журито с театрална постановка, с която разсмяха до сълзи хората в препълнената зала на селското читалище в сряда вечерта. Конкурсът е традиционен и е посветен на Деня на хумора и шегата.

„Македонците бяха най-добри. Трябва да им го признаем. Журито единодушно ги обяви за победители. Те осмяха не само политици и обществени порядки, но и чисто човешките отношения в едно семейство", каза кметицата на Скрът Надежда Райчева. Притесняваха ни комшиите, че и тях ги бива доста в лъжите, особено що се отнася до историята. И го доказаха, нищо чудно, че станаха първи, признаха наши участници в общинския фестивал „Колкото хора, толкова умове".

Любезните домакини си направиха отвод от участие в класирането. Причината – в селището действа прочутата „Скрътска академия", а „академиците" в нея са подготвили такъв сценарий, че е сигурно първото място. В битката за чест и слава се пуснаха стотици наши и македонски майтапчии. Те бяха подготвили нови скечове, за да блеснат в надпреварата и да се класират на първите места. На сцената излязоха мъже, жени и деца, които пресъздадоха по весел начин народни обичаи. Имаше хумористични сценки и песни. За първото място хумористите от Ново село получиха специална статуетка и грамота. Втори останаха малчуганите от Обединен детски комплекс – Петрич, а трети са пенсионерите от село Първомай.

„Най-хубавото е, че залата бе пълна, имаше десетки правостоящи. Всички се смяха много, настроението бе страхотно. Хората са зажаднели за усмивки. И ние с нашия фестивал им ги осигурихме", допълни кметицата Надежда Райчева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай