Магазин за китайски стоки укрил 300 000 лв. оборот

Магазин за китайски стоки укрил 300 000 лв. оборот | StandartNews.com

300 хил. лв. оборот укрил магазин за китайски стоки в Добрич, съобщиха от местния офис на приходната агенция. Данъчните провеждали дистанционно наблюдение на касовите апарати в търговския обект и констатирали нереално ниски обороти.

Екипи на "Оперативни проверки" извършили физически контрол на обекта и установили, че масово продажбите не се отразяват на касовия апарат, който има връзка с приходната агенция, а касовите бележки на клиентите се издават от компютърна система с нефискален принтер. В магазина на фирмата са изведени справки и са снети данни от компютърни конфигурации, в които е отразен реалният оборот от месец декември до момента. По предварителни данни на данъчните лицето е отразило оборот от около 24 000 лв. от 4 декември 2014 г до 20 февруари на 2015 г., а по снетите от компютрите данни оборотът е близо 300 000 лв. На фирмата са съставени 7 акта за нарушаване на данъчните закони, а така също ще бъде извършена пълна инвентаризация и ревизия, за да бъде установен реалният оборот и начислен дължимият данък. От началото на годината екипите на „Оперативни проверки" при НАП Добрич са извършили 124 проверки на обекти за продажба на промишлени стоки, заведения за хранене и развлечения, сладкарници и други в региона.

Съставени са 40 акта за установяване на административно нарушение, като най-често те са за неиздаване на касови бележки, разлика в касовата наличност и отразените на фискалните устройства продажби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай