Люлки за животните в старозагорския зоопарк

Люлки за животните в старозагорския зоопарк | StandartNews.com

Стара Загора. Любимците на малки и големи в старозагорския зоопарк вече имат ново атрактивно развлечение – клатушка тип „везна". Кози, муфлони, тибетският як Найден и понитата Звезда и Пантофка и още десетки други животни съжителстват безконфликтно на свободна територия от 5 дка.

 

Според гледачите животинките са много дружелюбни и жадни за внимание и атракции. Това показвал интересът им към клатушката. Веднага след монтирането тя се е превърнала в център на внимание. Първи я пробвали любопитните кози, а тибетският як Найден опитал с глава здравината и.

 

Идеята ни подсказа находчив старозагорец, който бе качил подобни развлекателни съоръжения в сайта на електронната платформата "Моята е-община", признава шефът на зоопарка д-р Радослав Михайлов. Работниците, които се грижат за животните я "побългарили" - от съображения за сигурност изработили люлката не от метал, от дърво. Грижливите стопани на зоопарка подготвят нови атракции и развлечения за животните. Една от тях била имитация на кладенец с навес, облицован с камъни, от който ще тече вода.

 

Животните са любопитни, и те като хората обичат развлеченията, промяната и обогатяването на средата, в която живеят, добавя д-р Михайлов. В момента много от тях раждали малки и особено яренцата, които са изключително игриви, щели да се забавляват на воля с клатушката-везна и другите атракции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай