Лукарски се срещна с кмета на Бургас

Лукарски се срещна с кмета на Бургас  | StandartNews.com

Бургас. Кметът Димитър Николов и министърът на икономиката Божидар Лукарски се срещнаха в Бургас, за да синхронизират усилията си за привличане на инвестиции в региона. Един от силните козове в това отношение е тукашният Индустриално - логистичен парк, стопанисван съвместно от община и държава. Кметът и министърът го посетиха заедно днес.

"До момента 6 фирми са закупили терени в тази нова бизнес зона и стартират дейността си. Привлякохме ги с активни действия на Община Бургас, но само те не стигат. Надявам се на силна подкрепа от Министерство на икономиката, за да дадем мощен тласък на инвестиционния процес", каза кметът Николов.

Божидар Лукарски се ангажира да лобира за Бургас в международен план и отчете потенциала му като логистичен център.
"Има предварителен интерес към града от голяма белгийска компания, както и от пакистански инвеститори, които искат да са посредници в търговията между Източен Китай и Европейския съюз", съобщи министърът на икономиката.

Индустриално - логистичният парк на Бургас е разположен в Северната промишлена зона на града. Той е директно свързан с пристанището чрез ЖП линия, а Пътен възел Запад ще го свърже пряко и с автомагистрала "Тракия". В Индустриалния парк има 50 имота с размери от 2 до 40 декара, които се предлагат на преференциални, изключително ниски цени. Сериозните инвеститори могат да разчитат на пълно съдействие от Община Бургас, която предлага всички възможни административни облекчения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай