Лукарски: Инвеститори от Германия насочват бизнеса към България

Лукарски: Инвеститори от Германия насочват бизнеса към България  | StandartNews.com

Производството на компоненти за автомобилната индустрия е сфера, която носи сериозен потенциал и България трябва да се възползва от възможността, коментира в Кърджали министърът на икономиката Божидар Лукарски. Той заяви, че Кърджали е център, който развива тази индустрията успешно и предоставя добра база за привличане на нови инвеститори в сектора.

Министър Лукарски допълни, че след като голяма част от автомобилните компании изнесоха производството си в Китай през последните години, за да работят за руския пазар, сега се очертава тенденция на завръщане към Европа не само като подходяща локация за изграждане на заводи, но и като приоритетен пазар.

По думите му тези компании сега насочват интереса си към България, като индикации за това той е получил и по време на визитата си в германската федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия по-рано този месец.

Министър Лукарски се съгласи с кмета на Кърджали Хасан Азис, който заяви, че за привличането на нови инвестиции в сферата на автомобилната индустрия е необходимо да се подпомогне развитието на промишлените зони. В Кърджали министър Лукарски откри Бизнес инкубатор, изграден с евросредства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай