Лудница със сергиите в Бургас

Лудница със сергиите в Бургас | StandartNews.com

Бургас. Пълна лудница със сергиите в Бургаско. Върховният административен съд върна ограничението всеки търговец да има по един обект за продажба на вестници, цигари и пакетирани стоки. Решението на ВАС за отмяна на текстове в общинската

Наредба за преместваемите обекти няма да засегне вече съществуващите такива на фирма "Боби Прес" ООД, коментираха адвокати. Тълкуванието му обаче е такова, че 18-те павилиона ще продължат да работят, докато изтече срокът на разрешението им. То влезе в сила от 1 октомври и ще действа до 2017 г. "Не мога да коментирам решенията на съда", каза Боян Иванов - управител на фирма "Боби прес" ООД.

"Ако във време, когато икономиката в страната не върви, ти отнемат правото да се развиваш в бизнеса, започваш да ставаш неконкурентоспособен, не можеш да инвестираш в нови обекти, работни места, по-високи възнаграждения", заяви още Иванов. Ограничението една фирма да притежава само един обект, в който да се продават вестници, цигари и пакетирани продукти, на практика не се спазва, смятат търговци. Те заобикалят наредбата като регистрират по няколко фирми и така стопанисват по няколко обекта на различни юридически лица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай