Лиляна Павлова: Пречиствателната станция за питейни води в Сливен се оказа музей

Лиляна Павлова: Пречиствателната станция за питейни води в Сливен се оказа музей | StandartNews.com

Сливен. "Пречиствателната станция за питейни води в Сливен е един проект с огромен финансов ресурс, правен още по времето на тройната коалиция. Това е един абсурден проект. Ще ви кажа защо. Той е изключително важен, но в същото време е проектиран и възложен да се проектира като един музей." Това обяви пред журналисти в Сливен министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

"Защо музей? Защото тази пречиствателната станция трябва да бъде достроена. Дори теоретично да намерим нужните 7-8 милиона лева за завършването й, те ще са пари на вятъра, защото това ще бъде един музей. До нея няма осигурено включване на вода, която да се пречиства. Така че всъщност ние наследяваме една станция, която няма какво да пречиства. Което означава, че дори и да получи разрешение за експлоатация, тя няма да може да направи 24-часовите проби за пречистване на водата и на филтрите", каза министър Павлова.

Актуализираните изчисления от декември миналата година показвали, че са нужни други 10 милиона лева, за да може тази станция някога да заработи.

Преди 14 месеца бившият министър председател Пламен Орешарски обеща финансово подпомагане за довършване на станцията, която бе обявена като приоритет номер едно за тогавашното ръководство на областта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай