Лекар твърди, че е пребит от полицаи

Лекар твърди, че е пребит от полицаи | StandartNews.com

Случката станала миналия четвъртък към 23,00 часа. Медикът посегнал на жена си, а синът му се обадил в полицията. „Още в дома ми започнаха да ме бият полицаите, смляха ме, изпаднах в несвяст. Не отричам, че ударих един униформен при самозащита, след като ми казаха „Жив оттук няма да излезеш". Бях пил алкохол, но това не е забранено, не съм бил на работа, а вкъщи. Не ги оправдава да ме пребият", каза днес д-р Великов, който е настанен за лечение в реанимация.

Той казва, че свидетели на побоя над него пред дома му са станали негови близки. Той е бит и в полицейското управление, където на два пъти изпадал в кома. „Завели са ме в болница, след като съм спрял да мърдам, уплашили са се. Ще ги съдя за опит за убийство", твърди той.

Д-р Великов е завеждащ отделението по кардиология в МБАЛ „Свети Врач" в Сандански. „Чух за този много неприятен случай. Лекарят работи при над от 15 години. Тук не сме имали никакви проблеми с поведението му. Професионалист е, коректен е с колегите си. няма никакви провинения на работното си място", категоричен бе шефът на санданската болница д-р Илия Тонев.

От ОД МВР – Благоевград съобщиха, че е назначена проверка на случая и се разследват действията на служителите, които реагирали на сигнала. В сряда сестрата на бития лекар е подала жалба в полицията. Съпругата и синът му са разпитани пред съдия. Няма как да е бит в ареста, там има камери, категорични са полицаи.

Възможно е да е имало посегателство върху медика, докато са го сваляли с асансьора в кооперацията, в която живее. При идването на колегите той е налетял върху тях, държал се е агресивно и е ударил един полицай. Това е наложило органите на реда да използват сила в рамките на закона, за да му сложат белезници, уточниха от полицията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай