Кулинарно шоу ще завихрят за Никулден Ути и компания в Стара Загора

Кулинарно шоу ще завихрят за Никулден Ути и компания в Стара Загора | StandartNews.com

Стара Загора. За трета поредна година кулинарният гуру Ути Бъчваров ще бъде гост на старозагорци за Никулден. Шоуто ще се вихри на централния площада пред общината на самия празник на рибарите и банкерите.

Заедно с Ути този път в люта битка за най-вкусна рибена чорба ще влязат и три отбора - „Сладкогласници" от читалище „Възраждане-1927" в село Калояновец, „Чудотворци" от професионалната гимназия „Райна Княгиня" в областния град и „Щуките" на старозагорските журналисти.

Под зоркия поглед на Ути те ще забъркат своите тематични гозби в три 40-литрови казана, а специално жури ще определи най-вкуссната рибена чорба и победителя. Самият Ути освен, че ще оценява кулинарните умения на трите отбора, също ще върти черпака за радост на многото си фенове.

В известния си голям тиган, направен от чело на локомотив, топкулинарят ще сготви вкусна плакия за няколко хиляди старозагорци и гости на града. Ути е зяавил и огромно количество продукти на домакините - 150 кг риба, 50 кг стар лук, 30 кг домати, моркови, орехови ядки, люти чушлета, целина, пащърнак и др. И тази години те ще бъдат осигурени от щедри дарители.

Община Стара Загора отново обявява надпревара за най-голямата уловена риба в Старозагорско за 6 декември. Според напътствията на самия Ути Бъчваров, екземплярите трябва да са едри шарани, толстолоби и сомове, най-малко по 10 кг всеки. През 2012 г. най-голямата уловена риба бе 80-килограмов сом, с дължина 2,20 м, а миналата година - 30-килограмов шаран, припомнят хроникьорите на традиционния празник.

За да бъде кулинарната фиеста гарантирана И тази година община Стара Загора ще изкара няколко бъчи вино от спонсори за кулинарнната фиеста. Доброто настроение в деня на празника ще поддържат музикантите и певците от ансамбъл „Зорница" при старозагорското читалище „Св. Климент Охридски 1858".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай