Кръгла маса за домашното насилие в Кърджали

Кръгла маса за домашното насилие в Кърджали  | StandartNews.com

Близо 35 жени са потърсили помощ от Центъра за консултиране и подкрепа на жени, жертви на насилие, открит по проект на читалище „Обединение", съобщи Камелия Чолакова, ръководител на проекта. Тя уточни, че в проведените срещи по общини съвместно с местните читалища са участвали над 450 души. Информационният център за консултиране предоставя различни услуги - емоционална подкрепа, безплатни консултации от психолог и юрист, изработване на план за дейност за справяне на проблема.

Данните бяха изнесени на кръгла маса в Кърджали. В дискусията участваха представители на полицията, Център тел.112, отдел „Закрила на детето" към дирекция „Социално подпомагане", Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, читалищни секретари от региона, психолози, юристи, специалисти от общинска администрация Кърджали и областна управа, които са партньори по проекта.

Участниците обсъдиха въпроси, свързани с превенцията на домашното насилие и взаимодействието между институциите. Бе направено предложението за по –тесни контакти с кметовете на малките населени места за съдействие в превенцията на домашния тормоз. Коментиран бе и проблемът със създаване на Кризисен център за подкрепа на жертви на насилие, където потърпевшите могат да намерят закрила и временен престой.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай