Концерт, грамоти и коктейл за 24 май в Банско

Концерт, грамоти и коктейл за 24 май в Банско | StandartNews.com

По случай най–българския празник на 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, в Банско се състоя празничен концерт. Музикалното събитие бе под надслов „Напред, науката е слънце " и се организира от общината и читалище „Никола Вапцаров".

Тържественото честване започна с химна „Върви, народе възродени" и изнасяне на знамената на учебните заведения. В него взеха участие самодейни състави към читалището и ученици от всички училища в града. Гости на мероприятието бяха ръководството на община Банско. Кметът Георги Икономов поздрави дейците на българското образование, култура и просвета, както и всички жители на Банско.

„Днес празнуваме най-светлия празник на духовността, писмеността и просветата. 24 май не е просто поредния официален празник, а денят, в който всички българи се прекланяме пред славата на българското слово и отдаваме почит и уважение, пред духовния си елит. Прекланям се пред усилията на всички учители, просветни и културни дейци. Бъдете здрави и продължавайте да следвате заветите на братята Кирил и Методий. Скъпи деца, обичайте, ценете и пазете родния български език. Той е езикът на вашите майки и деди", каза той.

Градоначалникът връчи грамоти за заслуги в образованието и културата на изявени ученици, учители и културни дейци.
В знак на признателност всички учители, просветни и културни дейци от общината бяха поканени на коктейл, организиран от община Банско.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай