Конкурс за балкони и градини обявиха в Разград

Конкурс за балкони и градини обявиха в Разград | StandartNews.com

Кметството ще награди собствениците на най-красивите зелени кътове в града

Конкурс за най-красиви цветни градини и озеленени балкони „Да на красотата!" обявиха в Разград. Състезанието се организира за пети път тази година, а негови инициатори са общинската управа и Федерацията на жените в града.

Желаещите да се борят за призовете трябва да заявят участието си в кметството до края на юни, съобщи за kmeta.bg заместник кметът на Разград инж. Любомир Цонев. В началото на юли журито ще обиколи обектите, които ще претендират за награди, за да стане ясно има ли там лехи и цветя.

Вторият тур на комисията е предвиден за средата на септември, когато ще се направи класацията. Конкурсът ще приключи през октомври, а призовете ще бъдат връчени на победителите в Деня на християнското семейство през ноември.

Майсторите градинари ще се състезават в пет категории- за домашна градина, за балкон, за зелено пространство пред офис сградата, за ресторантска лятна градина и за училищен двор.

Конкурсът „ Да на красотата!" стана едно от любимите събития за разградчани, смята председателят на Федерацията на жените в града Любка Стоянова, която председателства журито. Според нея всяка следваща година участниците се увеличават с 10 до 20 %, като миналата година кандидатите за награди са били над 50.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай