Конференция за ООН в Благоевград

Конференция за ООН в Благоевград | StandartNews.com

Международна научна конференция, посветена на 70-годишнината от създаването на ООН и 60 години от приемането на България за член на най-мащабната междуправителствена организация, се провежда в Благоевград. На престижния форум, организиран от Института за държавата и правото при БАН и Правно-историческия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски", присъстват над 80 представители на научните общности на Великобритания, Гърция, Полша, Русия, Украйна, учени от българските институти и университети.

На откриването в петък присъства и областният управител Бисер Михайлов, който приветства участниците и акцентира върху темата на конференцията, като подчерта ролята на ООН в поддържане на международния мир и сигурност и развитието на сътрудничеството между нациите.

Организацията на обединените нации е една от най-значимите универсални международни организации, учредена на основата на доброволното обединение на държави, подчерта Михайлов.

Няма друга организация с толкова многостранен опит, компетентност и възможности за координация и безпристрастност за разрешаване на международни конфликти, допълни той.

Международната научна конференция е на тема „ООН: Исторически традиции и съвременно право" продължава днес в Университетска база „Бачиново" над Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай