Комисар Петко Деведжиев е новият директор на ОД на МВР-Кърджали

Комисар Петко Деведжиев е новият директор на ОД на МВР-Кърджали | StandartNews.com

Кърджали. Със заповед на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев за директор на ОД на МВР-Кърджали е назначен комисар Петко Деведжиев. Днес новият директор беше представен пред ръководния състав от зам.- министъра на вътрешните работи Йордан Грамов.

Петко Деведжиев е роден в Кърджали. През 1987 година е завършил Академията на МВР с магистърска степен по специалността „Управление на обществения ред и осигуряване на безопасно движение по пътищата". Магистър е по право от ПУ „Паисий Хилендарски".

В системата на МВР е назначен през 1988 година като инспектор в полицейското управление в Кърджали. След това е бил инспектор в Криминална полиция и началник на същата група в Момчилград. През 1998 година е назначен за началник на сектор „Криминална полиция" в управлението в Кърджали. От 1999 година е началник на РПУ-Кърджали, а от 2006 година началник на група в ОД на МВР-Кърджали. Последната длъжност, която е заемал в системата на МВР, преди да бъде назначен за директор, е старши оперативен помощник на главния секретар на МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай