Коледно чудо споходи наводненото село Дълги Дел

Коледно чудо споходи наводненото село Дълги Дел  | StandartNews.com

Монтана. Коледно чудо споходи село Дълги Дел, община Георги Дамяново, съобщи кметът му Стефан Митов.Бизнесдамата от София Нели Драганова плати вересии на всички от селото, направени в единствения селски магазин, собственост на потребителна кооперация. Драганова не дойде лично да й благодарим, но изпрати свой служител с парите. Той има дядо в селото ни и споделил с колегите си впечатления от наводненото през септември т.г. село.

Дълги Дел пострада от придошлата река Огоста, която унищожи напълно 3 улици, отнесе мостове и наводни къщи. Оттогава досега още не е възстановено водоснабдяването, не работи и техниката на мобилните оператори. Често остават и без електроснабдяване, оплака се кметът.

"Заради разходите по възстановяване на домовете 20-тина жители на селото започнали да вземат продукти за изхранване на вересия. Дължимите суми варират от 100 до 300 лв., а един има да плаща и 700. Парите на благодетелката не са стигнали за погасяването на всички вересии, но всички длъжници вече са с намалени суми за плащане. Хората се радват много, още повече, че дарението на г-жа Драганова дойде преди Коледа", твърди кметът.

Още едно коледно чудо дочакали жители на селото. Фирма от София им дарила 15 броя хладилници, перални, печки за семейства, чиито електроуреди са унищожени при наводнението през септември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай