Коледната елха в София озари града

Коледната елха в София озари града | StandartNews.com

Запалиха коледната елва в София. Тя е невероятна, като пъстри фойерверки озариха небето, а светлините на коледната елха рейнаха над усмихнатите лица на стотици малчугани, майки, баби и младежи, дошли на улица „Алабин" тази вечер.

Пред радостните погледи на посетителите точно в 19:00 часа бяха запалени светлините на коледното дърво - естествения 50-годишен бор, висок над 15 метра, пред хотел "Рила", което всяка година става символ на празника и носи коледно настроение у всички жители и гости на града. Топлото време, липсата на сняг и ранната дата не попречиха на събралите се малки и големи да почувстват духа на един от най-светлите християнски празници – Коледа. Пред елхата столичани си пожелаха най-важното – здраве. „Тази година е последната, в която сме тук на това място, за да запалим софийската градска елха, защото с ремонта на НДК засадихме един прекрасен жив бор, който ще украсяваме.

Там мястото е много по-голямо, а виждам, че тук има много хора, които искат да видят Дядо Коледа, да си пожелаят много подаръци", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред събралите се хора. Фандъкова благодари на стотиците деца и на техните родители и роднини, че са дошли днес. Тя пожела здраве, мир, спокойствие и сигурност на хората. На празненството дойдоха и най-добрият ни плувец Петър Стойчев и лекоатлетката Тереза Маринова. Кметът на София пожела още и много спортни успехи на спортистите и припомни, че през 2018 година градът ще бъде Европейска столица на спорта. 6-годишната Бела, която се включи в празничната програма, каза, че още не е написала писмо на Дядо Коледа, защото не е решила какво точно иска, но все пак до Коледа има време. Ивайла и Георги свързват Коледа със зимата, с подаръците, със ските. Децата не казаха какво си пожелават да намерят под елхата, защото са убедени, че Дядо Коледа знае какъв е желаният подарък.

Празничната програма започна още в 17.00 часа, когато на откритата сцена на улица „Алабин" започнаха да се изреждат певчески и танцови ансамбли. На аплодисменти се радваха вокална група от Столичен център за работа с деца „Бели Брези", солисти от Арт център „Стринджендо", младите певци от вокално „Студио Артес", вокална група „Чудните калинки", детско танцово студио „Хорце", експериментална театрална студия „Игра", вокално студио „Рьорих", вокална група „Смехоранчета", група „Вакали", както и българските участници в „Детска Евровизия" '2015 – Габриела Йорданова и Иван Стоянов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай