Кобилата Лисия спечели гонка за 320 хиляди паунда

Кобилата Лисия спечели гонка за 320 хиляди паунда | StandartNews.com

Кобилата Лисия с жокей Нурай Хамил победи в най-атрактивната гонка от поредният кръг на републиканското първенство по конен спорт. Състезанието се проведе на хиподрума край плевенското село Горни Дъбник, сочен от експерти за един от най-добрите у нас.

„Надбягвания като в третата гара само за кобили са особено престижни. Например в "1000 Гинис" на Англия при победа собственикът и жокеят печелят 320 хиляди паунда след финала", заяви авторитетният коментатор Георги Жеков.

Собственик на Лисия, която финишира първа на обиколка от 1600 метра за 3-годишни кобили, е Левент Незиров. В българската версия на надбягванията бяха раздадени четири приза при общ награден фонд 2 хил. лева. Над 60 чистокръвни английски коне на повече от 35 собственици участваха в тях. Отбелязана бе и 30–годишнината от провеждането на конни състезания край Горни Дъбник. По този повод кметът на селото Тодор Йорданов раздаде лични награди.

Конете стартираха в четири гари. На километровата дистанция за двегодишни победи Алатрон с жокей Любчо Златев (собственик Юлиян Василев). Надпреварата на 1400 м за над тригодишни спечели Бентли с жокей Ниязи Караш и собственик Николай Вълев. Отборът им взе първото място и в двукилометровата дистанция. По традиция се проведоха гонки с двуколки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай