Кметове обсъждаха бездомните кучета в Момчилград

Кметове обсъждаха бездомните кучета в Момчилград | StandartNews.com

Проблемът с бездомните кучета и електронното правителство бяха основните теми на редовната седмична среща с кметовете на кметства на територията на община Момчилград.

Традиционно всеки вторник кметовете обсъждат текущи проблеми, акцентира се върху състоянието на административните услуги и се обменят полезни сведения касаещи изпълнението на предлаганите услуги.

Кметът на община Момчилград инж. Сунай Хасан, инж. Бахатдин Ахмедов – секретар на община, както и заместник-кметовете Ерол Мехмед и Мехмед Мехмед и кметовете на населени места обсъдиха подготовката за преминаване към електронното правителство и стъпките, които служителите на общинска администрация и кметовете на кметства следва да изпълнят.

Разискваха се и възможностите за неутрализиране на проблема с бездомните кучета, в резултат на което бяха приети следните мерки – настаняването им в приют, кастриране, обезпаразитяване и имунизиране срещу болести. Като първа стъпка в тази насока ще се направят регистри на кучетата по населени места и собствениците ще бъдат длъжни да регистрират своите домашни любимци.

Общинска администрация призова всички собственици на домашни кучета, които все още не са регистрирали своя домашен любимец или не са заплатили „такса за притежаване на куче", да направят това до 31.03.2016 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай