Кметове на война срещу автоджигити

Кметове на война срещу автоджигити | StandartNews.com

Все повече катастрофи в Пиринския край са причинени от неправоспособни шофьори. Голяма част от джигитите карат мощни мотори и коли. Най-много се гази законът в отдалечените селища и общини. Само преди броени дни гурбетчия без книжка прати в болница трима свои съселяни от якорудското село Юруково – двама възрастни, които са в стабилно състояние, и 7-г. момченце, което е с опасност за живота. „Крайно време е да се вземат някакви мерки. По селата си ги знаем тези, които шофират без свидетелство за правоуправление. Сигурно с това са наясно и в полицията. Но е факт, че ежедневно хора без тапии сядат зад волана. Това е риск и за самите тях, и за всички останали местни жители", твърдят управници на села в общините Якоруда и Белица.

Те настояват за монтирането на видеокамери на местата, където се кара бързо. „Другата ефективна мярка ще е по-честото присъствие на полицаи. Това винаги респектира нарушителите. Не бива да чакаме белята и тогава да реагираме", смятат кметове в региона.

Общински управници отдавна настояват за законодателни промени. Управниците са готови да заделят необходимия ресурс, за да направят това. Така ще осъществят превенция за безопасност на движението. Държавата няма да прави никакви разходи. Кметовете обаче искат да получават част от събраните глоби от „заловените" от видеокамерите нарушители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай