Kметове искат от Бъчварова да се подобри организацията за издаване на паспорти

Kметове искат от Бъчварова да се подобри организацията за издаване на паспорти | StandartNews.com

Кметовете на седемте общини от област Кърджали изпратиха писмо до Румяна Бъчварова, вицепремиер и министър на вътрешните работи за подобряване организацията за издаване на документи за самоличност. В него се подчертава, че през 2015 се очаква около 80 000 български граждани от област Кърджали да подменят задграничните си паспорти, чийто срок на валидност изтича. В същото време продължава и постоянния процес за подаване на документи за нови паспорти и лични карти за първи път.

„От началото на месец март в седемте общини се наблюдава засилен приток на граждани, живеещи или работещи в чужбина, които идват с цел подаване на документи за подмяна на паспортите си", се подчертава в писмото.

В писмото до вътрешния министър кметовете на Кърджали, Крумовград, Кирково, Ардино, Джебел, Черноочене, Момчилград настояват със съвместни усилия да се подобри обслужването. На първо място да се въведе удължено работно време на служителите в звената „БДС", както и да се обсъди възможността за работа през почивни дни при по-голямо натоварване. Местните власти предлагат да бъдат командировани допълнително служители от близки ОД на МВР. Седемте общински кметове се ангажират за временно предоставяне на ОД на МВР Кърджали на допълнителна компютърна и размножителна техника, допълнителни помещения за прием на документи и заявления, както и да командироват общински служители в звената „БДС", които да подпомогнат процеса на прием и обработка на формуляри за издаване на документи за самоличност и паспорти.

В края на работния ден директорът на ОД на МВР Кърджали Венцислав Момчилов и началникът на звеното „БДС" обсъдиха на среща проблема с народния представил Мустафа Ахмед, кмета на Кърджали Хасан Азис и председателя на местния парламент Раиф Мустафа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай