Кметът поздрави благоевградчани за Съединението

Кметът поздрави благоевградчани за Съединението | StandartNews.com

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов поздрави съгражданите си с предстоящия празник в неделя. „6-и септември е знакова дата за България и всички българи. Ден, който обединява в себе си история, настояще и бъдеще. На тази дата преди 130 години Съединението на Княжество България с Източна Румелия става факт. С този акт българите постигат не само териториално, но и духовно обединение. Нещо, към което не бива да преставаме да се стремим и днес, и в бъдеще!", се казва в обръщението на градоначалника към благоевградчани.

Той призова да не забравяме, че целостта на нашата родина е резултат от общите усиля, стремежи и вяра на нашите предшественици. „Онези, които са платили висока цена, за да отбелязваме този ден днес като празник. Нека продължим тяхното дело. Да бъдем обединени в действията и мислите си за по-добър утрешен ден. И нека не забравяме, че нашата история е нашият учител в нашето настояще и нашето бъдеще", пише кметът Камбитов.

Благоевград ще отбележи 130 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. На 6 септември от 11.00 часа на площад „Георги Измирлиев", пред зала „22 септември"q ще се състои ритуал по полагане на венци и цветя в знак на признателност към героите, довели до обединението на нацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай