Кметът на Ямбол 1000 дни без брифинг

Кметът на Ямбол 1000 дни без брифинг | StandartNews.com

Ямбол е единственият областен град в страната, чийто кмет не дава пресконференции за медиите от региона. Не от месец, два или година. Вече четвърта година кметът на изцяло градската община Георги Славов, който скоро подкара своя трети мандат, не говори за общинските проблеми пред ямболските медии. Скоро ще "честваме юбилей" - 1000 дни без

пресконференция, шегуват се местните журналисти. Славов говори пред тях само когато има височайши гости или при старт на европроект, за който пресконференцията е задължителна. Третият случай, когато кметът застава пред медиите, е преди и след съдебни заседания по делата срещу него. В момента общуването с градоначалника става по електронен път, чрез неговите служители за връзки с обществеността. Георги Славов няма приемен ден за срещи с граждани. Има обаче безплатен общински бюлетин, който се разпространява в големите магазини на Ямбол.

"Отказали сме се от редовните брифинги и приемния ден като неефективни практики. Колегите в Ямбол понякога изобщо не поставяха въпроси", заяви пред "Стандарт" Севдалина Кръстева, която е шеф на звеното за връзки с обществеността в общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай