Кметът на Видин продължава борбата за поста си

Кметът на Видин продължава борбата за поста си | StandartNews.com

Видин. "Обжалвам решението на видинския окръжен съд. Делото по моята жалба Софийският апелативен съд ще гледа на 3 февруари", съобщи кметът на Видин Герго Гергов, след като чу, че видинският окръжен съд отказа да го възстанови на поста му. Мотивът му бе отново, че в кабинета си може да попречи на разследването срещу него.

Удълженият срок за разследването изтече на 15 януари т.г. и няма законово основание Герго Гергов да бъде отстранен, заявиха защитниците на кмета адвокатите Соня Иванова и Цецо Иванов.

Няма основание да бъде възстановен на поста си, заяви обвинителката на кмета от софийската градска прокуратура Лилия Симеонова.

Това решение на окръжния съд във Видин е трето по делото на кмета. То бе заведено през миналата година след проверка на ДАНС и софийска градска прокуратура. Тя бе установила, че той е ощетил общината със 150 000 лв. при снабдяването на детските заведения с хранителни продукти. Оттогава досега срещу него се води разследване и се изготвят експертизи.
Кметът утежни положението си, след като стана ясно, че е получавал пари от общината след отстраняването си. "Тези пари са ми изплатени за отпуск, който не съм използвал от 2011 година досега", контрира градоначалникът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай