Кметът на Видин обяви за рицари на новото време 40 братя на вятъра

Кметът на Видин обяви за рицари на новото време 40 братя на вятъра | StandartNews.com

Кметът на Видин Герго Гергов връчи грамоти „Рицар на новото време" на 40 братя на вятъра от цялата страна, съобщиха от общината. Те са президенти на мотоклубове в различни градове, а 5 – от Сърбия. Градоначалникът ги прие в култовата зала на града, намираща се в крепостта „Баба Вида", където са посрещани най-знатните гости на Видин.

"Вие донесохте не само настроение и забава, вие носите мъжество, толерантност и българщина, похвали мотористите кметът. Президентът на видинския клуб „Норд уест моторс" - домакин на събора – Младен Младенов – Денкича, бе удостоен с почетния плакет на общината. Бъдете посланици на толерантността и човешкото отношение", заръча на братята Герго Гергов.

Над 1000 мотористи направиха почетна обиколка из Видин. Колоната поведе кметът Герго Гергов. След това шефовете на клубовете поднесоха венци и цветя пред паметника на войните от Трети пехотен бдински полк.

Младен Младенов обяви за химн на събора песента „Крале на скоростта" на рок-групата „Конкурент".

Съборът не мина и без инциденти. По време на състезанията пострада президентът на клуба в Монтана. Моторът му падна върху него и счупи двата му крака. Няма опасност за живота на моториста, обявиха лекарите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай