Кметът на Разлог представлява Югозапада в МРРБ

Кметът на Разлог представлява Югозапада в МРРБ | StandartNews.com

Разлог. Кметът на община Разлог Красимир Герчев бе избран за представител на общините от Югозападен район за планиране към Съвета по регионална политика към министъра на регионалното развитие и благоустройството. Първото заседание се проведе в сградата на МРРБ и в него взеха участие кметове на общини, областни управители, представители на Националното сдружение на общините в Република България, представители държавни институции.

По време на заседанието беше представен актуализиран социално-икономически анализ за нуждите на Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 г." Спазвайки дневния ред бе разгледан и въпросът за състоянието и готовността на оперативните програми, включително Програмата за развитие на селските райони и програмите за ЕТС, съфинансирани от ЕСИФ за периода 2014-2020 г.

Съветът по регионална политика към министъра на регионалното развитие и благоустройството работи на обществени начала и е форма на партньорство между централната държавна власт, органите на местно самоуправление и неправителствените организации. Основната цел е да изгради механизъм за по-ефективно сътрудничество, структуриран диалог и комуникация с регионалните и местни власти и други заинтересовани страни за анализиране, проучване, планиране, прилагане на политика, наблюдение и оценка на регионалното развитие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай