Кметът на Разград ще се кандидатира за четвърти мандат

Кметът на Разград ще се кандидатира  за четвърти мандат | StandartNews.com

Денчо Бояджиев ще повтори формулата „Независим" от миналите избори

Кметът на Разград Денчо Бояджиев, който е начело на общината от края на 2005 година ще се кандидатира отново за поста градоначалник.

Бояджиев, който управлява лудогорската община вече 10 години, обяви че ще се яви на изборите за местна власт за четвърти път, защото има планове за развитието на региона.

„10 години работя в тази община, за себе си заложих визия, която да превърне Разград в европейски град и много проекти в тази насока вече са реализирани. Наскоро подписах мащабна разработка за 20 млн. лв, които ще бъдат предназначени за облагородяването на най-големия жилищен комплекс „Орел" в общинския център. Това са европейски средства от ОП „Регионално развитие" и те вече са в сметката на общината" обясни Бояджиев.

Кметът, който три пъти досега се кандидатира като независим, подкрепян от левицата, не скри, че и този път ще разчита на инициативен комитет, който да застане зад него на вота. „Най-вероятно ще имам подкрепа и от политически партии, но това тепърва ще го кажем, когато стане време", заяви в аванс Денчо Бояджиев.

Заявката на действащия градоначалник за кметския пост е трета поред в лудогорския град. Преди две седмици местният лидер на ДСБ Теодор Ролев обяви, че също ще се впусне в битката като независим, подкрепян от Реформаторския блок. През уикенда пък шефът на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветано представи предварително обявения фаворит на управляващата партия депутата доктор Валентин Василев, който е единствената партийна кандидатура до момента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай