Кметът на Чирпан откри три нови спортни съоръжения

Кметът на Чирпан откри три нови спортни съоръжения | StandartNews.com

Кметът на Чирпан откри три нови съоражения

Кметът на община Чирпан и кандидат за втори мандат от БСП Кичка Петкова откри три нови спортни съоръжения в централната част на града - квартална детска площадка, фитнес зала и игрище с изкуствена настилка. Новите спортни съоръжения илюстрират загрижеността и отношението на общинското ръководство към масовия спорт и подрастващите в Чирпан.

Фитнес залата е предназначена за деца и ученици до 19 години и ще се ползва безплатно. Част от съоръженията са обособени и за деца със специални образователни потребности. Новото игрище е едно от трите в страната с оригинална испанска изкуствена настилка, която е най-подходяща за феновете на футболната игра. В това се увериха и петокласници, които бяха първите й ползватели в специален двубой.

Стартирането на спортните обекти е част от празничната програма на Общината за Деня на Чирпан – Шести септември.

С възстановка на събитията, станали на 5 септември 1885 г., ще бъдат почетени 130 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Пред паметника на Съединението в градския парк за първи път Дружество "Традиция" ще пресъздаде историята на чирпанската чета, която дава 5 жертви за делото на съединистите в България. По традиция преди общоградското честване ще се проведе тържествената сесия на Общинския съвет, на която ще бъдат обявени тазгодишните почетни граждани. Празничната програма ще продължи с изложба на чирпанските художници и концерт на площада.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай