Кметът на Бургас скочи на транспортна фирма

При толкова оплаквания няма как да не реагирам, обяви Димитър Николов

Кметът на Бургас скочи на транспортна фирма | StandartNews.com

Кметът на Бургас Димитър Николов подгони фирма  "Бургасбус" и обяви, че тя има само два дни на разположение, за да реши транспортните проблеми в града. Той стори това с писмо, което бе разпространено до медиите. 

През годините ми като кмет, съм се ръководил единствено от убеждението, че всеки нов проект трябва да води към подобряване качеството на живот на моите съграждани. Съзнавам, че проектът „Интегриран градски транспорт" е изключително мащабен и непознат за България и няма как неговото реализиране да не носи текущи проблеми. Но, идеята му не е само да се возим в нови автобуси, а схемата да е максимално удобна за жителите на всички райони. При наличието на толкова оплаквания, предимно от „Меден рудник", няма как да не реагирам. И в крайна сметка няма никакво значение тежката европейска експертиза и подготвеност на чуждестранните специалисти, консултирали проекта, защото знам, че не може да се реализират общи стандарти, без да са съобразени със спецификата на Бургас, пише в него.

Николов поставя и конкретни задачи, които искат да бъдат изпълнени. 

- Решаване на проблема с липсата на валидатори в тролеите и маршрутките, което води до оскъпяване на пътуването;
- Свеждане до минимум необходимостта от прикачвания от едно на друго превозно средство, което води до удължаване на времето за пътуване;
- Съобразяване с искането да се удължат маршрутите на определени линии така, че да свързват отдалечените зони в града.
Уважаеми съграждани, разпоредил съм на 22 февруари – сряда, ръководството на „Бургасбус" да бъде готово с конкретни предложения, които в максимална степен да бъдат съобразени с очакванията на бургазлии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай