Кметът на Банско с първа копка на улица без асфалт

Кметът на Банско с първа копка на улица без асфалт | StandartNews.com

Кметът на община Банско Георги Икономов грабна кирката и направи първа копка на улица „Гоце Делчев", която никога не е асфалтирана.

На събитието в четвъртък, въпреки студа и снега, присъстваха общински съветници, граждани и живущи в района. Предстои в следващите месеци архитектурно-художественото оформление на улицата. Тя ще се изгражда на три етапа, сега се работи по първия - в участъка между улиците "Христо Чернопеев" и "Глазне". Ще бъде цялостно изградена като пешеходна зона – ще бъдат направени калдъръмени пешеходни алеи, зелени площи и кътове за отдих, съществуващият напоителен канал ще бъде оформен, като се предвижда монтиране на модулни мостчета над водата. Улицата ще започне с изграждането на отворена площадна зона, където ще бъде възстановена съществуващата валявица, както и водна площ с декоративен ефект. Предвижда се поставянето на декоративно улично осветление, отговарящо на съвременните изисквания за пестене на електроенергия.

„Правим първа копка на улица, чието изграждане е наболял проблем от дълги години. Тя ще бъде оформена изцяло в стила на Банско. Очаквам дейностите по първия етап да бъдат завършени до август тази година. Вторият етап на ремонтните дейности ще започне през юли и ще завърши до края на годината", каза градоначалникът.

Прогнозната стойност за рехабилитацията на цялата централна градска улица е 4 милиона лева, от които 350 хиляди лева са осигурени от държавата. В рамките на проекта ще бъдат реконструирани също водопроводната и канализационна мрежа и ще се изгради кабелен колектор за кабелизация на разпределителната мрежа и слаботоковите кабели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай