Кметът на Банско поиска инспекция на всички строителни обекти

Кметът на Банско поиска инспекция на всички строителни обекти | StandartNews.com

Комисия от експерти на община Банско стартира спешни проверки на всички общински обекти в курорта заради смърт на работник при трудова злополука. Специалистите ще проверяват спазват ли се безопасните условия на труд на всички строежи и каква е организацията на движението около тях.

Особено внимание ще се обърне на изграждането на водния цикъл в зимния курорт. Това е най-мащабният инфраструктурен проект, който се изпълнява в момента в общината. Извършва се рехабилитация на водопроводната и канализационната мрежа и изграждане на пречиствателна станция за отпадни води в планинската община на обща стойност над 89 милиона лева.

59-годишен работник загина в четвъртък, докато полага водопроводни тръби в участък, предвиден за ремонт по проекта за водния цикъл. Мъжът издъхна в изкоп, затрупан от земни маси. Трудовите инспектори са категорични, че злополуката е станала, тъй като мястото не е било укрепено. Освен това строителите на са имали трудови договори с фирмата работодател.

Кметът Георги Икономов бе категоричен, че резултатите от проверките ще бъдат изпратени до съответните органи, ако се установят нарушения. Към момента е преустановена работата по водопроводната мрежа в община Банско. Целта е фирмите, които изпълняват проекта, да проверят техническата готовност на своите работници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай